Spalam si curatam de coaja piersicile,eliminam samburii si cantarim 1 kg de fructe;
Amestecam fructele cu zaharul tos si scortisoara ,daca va place gustul,si lasam in frigider 1 ora;
Punem fructele pe foc la flacara mica,amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn;
Timpul de cuoacere poate varia in functie de fructe,daca sunt mai zemoase sau nu;
Cu un blender pasam fructele si omogenizam,dupa care le punem pe foc cam 5 minute ;
Sterilizam bine borcanele si capacele(acestea nu trebuie sa fie bombate),turnam gemul in borcanele uscate bine ,inchidem si rasturnam borcanul pe capac,in modul acesta se vor sigila!
Le lasam sa se raceasca le stergem cu un prosop umed le etichetam si la camara cu ele,cel putin pana vor rezista!
Scortisoara ii va da gemului un gust deosebit,eu ador gemul cu scortisoara la micul dejun,cu paine prajita!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise