Gem de piersici

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg piersici
  • 600g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • borcane si capace

Mod de preparare

Spalam si curatam de coaja piersicile,eliminam samburii si cantarim 1 kg de fructe;

Amestecam fructele cu zaharul tos si scortisoara ,daca va place gustul,si lasam in frigider 1 ora;

Punem fructele pe foc la flacara mica,amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn;

Timpul de cuoacere poate varia in functie de fructe,daca sunt mai zemoase sau nu;

Cu un blender pasam fructele si omogenizam,dupa care le punem pe foc cam 5 minute ;

Sterilizam bine borcanele si capacele(acestea nu trebuie sa fie bombate),turnam gemul in borcanele uscate bine ,inchidem si rasturnam borcanul pe capac,in modul acesta se vor sigila!

Le lasam sa se raceasca le stergem cu un prosop umed le etichetam si la camara cu ele,cel putin pana vor rezista!

Scortisoara ii va da gemului un gust deosebit,eu ador gemul cu scortisoara la micul dejun,cu paine prajita!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise