Gem de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100-200 gr frunze de menta
  • 1 kg mere coapte si impartite in patru
  • 700 gr zahar
  • 2 lamai

Mod de preparare

1. Se curata merele, se taie in patru si se pun in multa apa rece in care anterior s-a adaugat zeama de la o lamâie pentru ca merele sa nu se innegreasca. Se lasa un timp merele in apa, apoi se scurg si se pun in cratita, se adauga coaja de lamâie rasa (de la ambele lamâi), menta tocata fin si un vârf de cutit de zahar.

2. Se fierbe la foc mic, se amesteca si se ia spuma pâna când merele sunt facute. Se ia cratita de pe foc si se rastoarna continutul Într-o strecuratoare. Se obtine un piure verde. În el se adauga zaharul si zeama de la a doua lamâie. Se fierbe, se amesteca si se ia spuma pâna când gemul capata o grosime (vâscozitate) specifica.

3. Se ia cratita de pe foc si se transfera gemul fierbinte in borcane mici, inchise etans. Borcanele se depoziteaza la racoare si intuneric.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise