Se spala merele bine, dupa care se taie in 4, se indeparteaza samburii si se taie apoi in bucati mici (cubulete ).
Se pun intr-o cratita si se adauga zaharul peste ele.
Se lasa aproximativ 30 min, pana isi lasa siropul, apoi se pun la foc mic.
Se adauga zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca bine.
Se va avea grija sa se amestece cat mai des pt a nu se prinde de fundul cratitei, mai ales spre final.
Cand incepe sa se lege siropul, se va lua o cantitate mica si se va pune pe o farfurie pt a-l incerca. Daca aste aproape gata, se va amesteca continuu pana la final, urmarind sfaramarea bucatelelor de mere, astfel incat sa se obtina consistenta unui magiun.
Cand este gata, se oreste focul, se lasa putin sa se raceasca dupa care se va pune gemul in borcane.
Mie mi-au iesit 2 borcane, unul de 800g si unul mai mic (dupa cum puteti observa si in imagine).
La final borcanele se vor infasura intr-un prosop curat si se vor lasa la racit. Este bine ca la inceput sa se tina putin borcanele asezate pe capac (aproxmativ 5 min).
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise