Gutuile se spala bine de puf,se taie pe jumatate pentru a scoate cotoarele si semintele si se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu zaharul, apa si se pun la fiert.
Cand incepe sa se lege se adauga nuca si lamaia taiata felii sau cubulete si se continua fierberea pana se obtine consistenta dorita si un sirop bine legat.Cand este gata se opreste focul,se lasa sa se racoreasca putin,apoi se pune in borcanele spalate si uscate bine in prealabil si se inchid ermetic...
Pentru a verifica daca gemul este gata, se pun 2-3 lingurite pe o farfurie si daca dupa racire s-a intarit si fructele sunt fierte inseamna ca gemul este gata .
Gemul nu trebuie fiert mult,deoarece prin fierbere se distrug vitaminele,iar inrosirea fortata a gutuilor distruge substanta care ajuta la gelificare, si anume pectina... Acest lucru l-am invatat de la bunica mea si am tinut cont intotdeauna...
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise