Se spală coarnele și se pun în apă atat cât să le acopere.
Se pune oala pe foc și se opăresc coarnele la foc foarte mic (fără să fiarbă) timp de zece minute după care focul se oprește.
Următoarea etapă este trecerea printr-o sită pentru a înlătura sâmburii și a obține pasta. Aici avem nevoie de multa energie… Nu aruncați apa.
Cântărim pasta obținută și adăugam pentru fiecare kilogram de pastă aproximativ 500/600 grame de zahăr (în funcție și de cât de copt este fructul).
Punem pasta cu zahărul împreună la fiert.Se fierbe timp de aproximativ jumătate de oră (nu mai mult deoarece există riscul de a se carameliz zahărul și de a pierde culoarea care trebuie sa fie roșu-bordeaux și gustul caracteristic fructelor de corn mai acid).
Se toarnă imediat (direct de pe foc) în borcane spălate și sterilizate care se astupă și se întorc cu capul în jos pentru 5 minute.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise