GEM DE CAPSUNI SI PIPER

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg. capsuni taiate marunt,
  • 1 lingura suc de lamaie,
  • 1 pachet Gelfix2:1,
  • 500g. zahar,
  • 1 lingurita piper negru zdrobit,
  • 60ml. rom;

Mod de preparare

1. Se pun capsunile intr-un vas impreuna cu sucul de lamaie. Gelfix-ul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga in vasul cu capsuni. Se pune vasul pe foc mare, si, din momentul in care clocoteste, se amesteca mereu timp de 4 minute. Cu 1 minut inainte de a lua de pe foc se adauga piperul.

2. Se ia vasul de pe foc, daca este necesar, se indeparteaza spuma, se adauga romul si se amesteca.

3. Se aseaza gemul in borcane, se capseaza, se tin 5 minute rasturnate cu gura in jos, apoi se pun in camara.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise