Gem de capsuni cu ghimbir

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Gem de capsuni cu ghimbir

Ingrediente

  • O nebunie, am nimerit niște capsuni parfumati...
  • 2 kg de capsuni coapte
  • 1 cescuta de zahar, 200 gr
  • Zeama de la o lamaie
  • 2-3 cm ghimbir proaspat

Mod de preparare

Capsunile se spala cu apa și zeama de lamaie ca sa-si pastreze culoarea apoi se amesteca impreuna cu zaharul si restul de jumatate din zeama de lamaie. Se lasa cel putin 3 ore dupa care o parte din capsuni se blenduiesc si se pun pe foc impreuna cu restul de capsuni si siropul lăsat. Indepartam spuma ori de cate ori se strange, lasam sa scadă și spre final cand este aproape gata adaugam și ghimbirul ras prin razatoarea fina astfel încât gemul va avea și un efect terapeutic. Eu am pus 1 lgt ghimbir dar nu prea s-a simtit, mai bine puneti cate putin si gustati pe parcurs ca este destul de puternic. Lasam sa fiarba vreo ora pana se leaga . Punem gemul în borcane încălzite și dam la cuptor sa prinda o pojghita deasupra. Capacim borcanele si le punem la cald pana a doua zi. Cantitatea de zahar este cu aproximatie, dacă aveți capsuni mai dulci reduceți cantitatea.

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise