Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade zeama adaugam si vanilia desfacuta. Spumam ori de cate ori este nevoie si la sfarsit verificam daca s-a inchegat suficient si inlaturam pastaia Borcanele trebuie bine spalate, sterilizate si uscate. Le punem putin la cuptor sa se incalzeasca si punem gemul fierbinte. Mai dam putin sa prinda o pojghita deasupra dupa care capacim si le punem in paturi. Daca doriti sa simtiti doar aroma capsunilor nu mai adaugati vanilie sau altceva.
Tipsuri pentru conserve:
-eu nu folosesc niciodata conservant, doar lamaie
-secretul este ca borcanele sa fie foarte bine spalate de orice urma de grasime, eu le pun la inmuiat cateva ore in apa fierbinte cu detergent dupa care le clatesc bine, oparesc borcanele si capacele pe margine cu apa clocotita si le las la uscat dupa care in momentul cand e gata gemul le pun la cuptor cu capacele separat. Le las asa sa se incalzeasca nitel si pun gemul fierbinte in ele
-le dau un pic la cuptor sa prinda gemul o crusta deasupra
-pun capacele si strang foarte bine de cateva ori astfel incata sa nu patrunda niciun pic de aer
-le mai dau putin la cuptor si apoi le pun in paturi pana a doua zi
-conservele astfel pregatite mi-au tinut si cativa ani la rand, nu am avut niciodata probleme
-capacele uzate se inlocuiesc
-cateodata am mai folosit si varianta bain marie dar nu e cazul
- o parte din zahar chiar si un sfert din el se foloseste spre finalul fierberii gemului, astfel se leaga nemaipomenit de bine
- lingura de lemn se foloseste doar la gem si se opareste inainte, la fel oparim si oala in care urmeaza sa-l preparam
- fierbem la foc iute sa-si pastreze culoarea frumoasa ex : caise, capsuni etc
- borcanele nu se umplu de tot, se lasa 3-4 cm deasupra
- fructele decojite le punem in apa cu zeama de lamaie
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise