Preparare: Se aleg capsuni frumoase, se curata de codite si se spala sub jet de apa rece.Capsunile se pun la fiert impreuna cu zaharul.La inceput se lasa focul mai mic,pana incepe sa se dizolve zaharul,apoi se la sa se fiarba la foc potrivit.Gemul este fiert, punand o cantitate mica de fiertura pe o farfurioara si despartind cu o lingurita in doua parti.Daca gemul este destul de legat, cele doua parti nu se mai unesc.Se pune cald in borcane si se lasa sa se raceasca pana doua zi invelite in paturi.Spre sfarsit eu pun gelifix(opresc 3-4 linguri de zahar si il amestec cu gelfix).Il mai las 5 minute si gata.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise