Mixam capsunii in robotul de bucatarie.
Piureul ce rezulta il punem intr-o cratita cu fund dublu.(sau pe o plita)
Adaugam zaharul si sucul de lamaie si amestecam.
Punem cratita la foc mic si lasam la fiarba,pana scade siropul si gemul este legat (cca 1 ora ),timp in care spumam din cand in cand si amestecam avand grija sa nu se prinda de oala.
! Pentru a verifica daca gemul este legat,puteti pune pe o farfurioara 1 lingura cu gem,cand s-a racit,daca nu curge inseamna ca este gata !
Turnam gemul fierbinte in borcane sterilizate(tinute la cald),intoarcem borcanele cu capacul in jos si le lasam la racit.
Le depozitam intr-un loc racoros.
Spor la treaba !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise