Gem de capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Spalam bine capsunile,le rupem coditele,

le taiem in bucati mai mici ,le asezam

intr-un vas si turnam zaharul peste ele.

Dam vasul la frigider peste noapte.

A doua zi punem capsunile la fiert cu

tot cu zeama pe care si-au lasat-o.

Lasam sa fiarba la foc mic si adunam

din cand in cand spuma.

Vom avea nevoie de 3 borcane mici

pe care le spalam bine cu detergent

de vase, le limpezim in mai multe

ape si le scufundam pentru cateva

secunde intr-un vas cu apa care fierbe,

pentru a le steriliza.

La fel procedam si cu capacele.

Le scoatem cu grija din apa si le lasam

cu gura in jos pe un prosop curat,

sa se scurga bine si sa se usuce.

Dupa ce gemul a fiert si a scazut pe jumatate , adaugam

zeama de lamaie si oprim focul.

Punem putin gem pe o farfurie si daca acesta

se incheaga inseamna ca a fiert de ajuns si este gata.

Punem gemul fierbinte in borcanele pe

care le vom aseza pe o tava din inox,

pentru a evita spargerea.

Punem imediat si capacele si lasam

borcanele acoperite cu un prosop mai

gros, pana se racesc.Astfel borcanele

vor forma un vid sub capac, iar atunci

cand vor fi deschise vor scoate acel

sunet de " clic".

Astfel preparat gemul de capsuni poate fi pastrat in camara si doi ani!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise