Gem de caise si lavanda

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 grame de caise
  • 1 lingurita flori de levantica
  • 500 grame de zahar
  • 150 ml de pectina
  • 1 ramura vanilie

Mod de preparare

Opareste piersicile, apoi curata-le de coaja si taie-le in cubulete.

Amesteca intr-un bol cubuletele de piersici cu zaharul, adauga vanilia si lasa-le sa stea timp de 4 ore pana se lasa zeama fructelor. Trece amestecul rezultat printr-o sita.

Pune florile de levantica intr-un saculet de tifon.

Pune piureul rezultat la fiert impreuna cu levantica si pectina.

Fierbe la foc mediu timp de 15 minute amestecand din cand in cand.

Scoate pungulita de levantica si umple borcanele, inchide-le ermetic si aseaza-le cu gura in jos pana se racesc.

Levantica este o planta foarte aromata. Foloseste-o cu moderatie in prepararea retetelor. Daca adaugi prea multa s-ar putea sa te deranjeze parfumul puternic!

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise