Gem de caise cu indulcitor

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 350 gr indulcitor Green Sugar

Mod de preparare

Alegem caisele foarte bine coapte, vor fi mai dulci si mai parfumate si ne vor asigura reusita gemului. Le spalam apoi le desfacem in doua si scoatem samburii.

Punem caisele intr-un vas, de preferat unul cu fundul gros ca sa nu se lipeasca gemul si adaugam indulcitorul.

Dam in cateva clocote, amestecand din cand in cand si adunand spuma care se formeaza.

Cand caisele incep sa fie bine fierte introducem mixerul vertical si pasam compozitia. Mai dam in unul doua clocote. Turnam gemul fierbinte in borcanele curate, sterilizate in prealabil.

Le infiletam bine capacele si le intoarcem cu fundul in sus pana se racesc, ca sa impiedicam patrunderea aerului. Din cantitatile date mi-au iesit doua borcane a cate 400 gr.

Reteta pregatita de Violeta, @caietulcuretete.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise