GEM CAISE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de caise fara samburi
  • 1 kg de zahar.

Mod de preparare

Caisele se spala, se scurg si li se scot samburii. Peste caise se adauga zaharul peste ele inca vasul in care va fi fiert si se lasa 8 ore la temperatura camerei (sau pana cand zaharul se topeste). Dupa ce zaharul s-a topit se pun la fiert la foc mic si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul. Trebuie supravegheat sa nu dea in foc sau sa se lipeasca. Cand se raceste se pune in borcane si se capseaza. Optional se pot adauga samburi de caise prajiti, curatati de coaja si tocati.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise