Gem asortat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de pere *
  • 1 kg de mere)*
  • 1 kg de prune *
  • 1 kg de zahar
  • 1 lamaie
  • scortisoara
  • cuisoare
  • ghimbir praf
  • *1 kg reprezinta cantitatea de fructe gata curatate.

Mod de preparare

Se curata merele si perele de coaja si samburi, prunele de samburi. Se dau prin masina de carne sau se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie. Se amesteca pasta rezultata cu 1 kg de zahar si se pune la fiert la foc mediu. Cand incepe se fiarba se indeparteaza spuma rezultata. Cand nu se mai formeaza spuma se adauga cuisoarele (6 buc), 1 lingura de scortisoara pudra si 1 ligurita de praf de ghimbir. Timpul de fierbere este de 45-60 de minute. Depinde de cat vreti sa iasa de gros. Eu le-am lasat 45 de minute.

Trebuie amestecat continuu altfel se prinde!

Cat timp fierbe gemul se spala borcanele, se sterilizeaza (10 minute in cuptorul incins la 100 de grade). Se pune gemul in borcane, se strang bine capacele si se pun in cuptoul incalzit din timpul sterilizarii. Se lasa acolo pana ce se racesc (cam 24 de ore), dupa care se pun in camara sau in beci.

Din cantitatile acestea au iesit 8 borcane de 400ml.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise