Gateau din cartofi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru gateau
  • Unt (6 lingurite rase)
  • Parmezan (50 grame + 30 grame)
  • Sunca da porc (120 grame)
  • Cascaval afumat (100 grame)
  • Mozzarella (100 grame)
  • Cartofi (1 Kilogram)
  • Oua (2 crude)
  • Sare si Piper dupa gust
  • Pentru tigaie
  • Unt (1 lingura)
  • Pesmet (3 linguri)

Mod de preparare

Spalati si fierbeti cartofii timp de 40 de minute in apa sarata, dupa care lasatii in apa rece pana cand reusisti sa dati jos pielita si facetii ca un piure, dupa care taiati in cubulete sunca, cascavalul si mozzarella si adugatile la compozitie impreuna cu ouale, dupa care anestecati tot. Intre timp pregatiti si tigaia, puteti folosi si un vas de iena, ungetil cu unt si pe deasupra puneti pesmetul, in acest mod compozitia nu se va prinde de peretii tigaii sau vasului de iena. pe deasupra puneti cele 6 lingurite rase de unt, parmezanul 30 grame si acoperiti totul cu pesmet. Coaceti la 180° pentru primul sfert de ora (15 minute) iar dupa asta la 200° pentru un alt sfert de ora. Lasati la racit timp de 10 - 15 minute si serviti

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise