Sa nu credeti cumva ,ca aceste galuste, se pot manca doar dulci,cu prune sau mai stiu eu cu ce gem...
Pot fi si sarate, picante asa cum le-am facut eu, cu carne si sos.
Facem prima data aluatul - iese foarte fraged si pufos. Cartofii fierti ii pasam cu blenderul, apoi se amesteca manual inca calzi cu faina, ouale, piper si sarea,dupa care se lasa sa se odihneasca.
Ardeii si salamul le taiem cubulete mici si le amestecam cu carnea tocata, oul ,patrunjelul verde si le condimentam, apoi amestecam pina se omogenizeaza. Si umplutura este gata.
Cu miinile infainate formam galustele.Nu va sfatuiesc sa adaugati mai multa faina pentru ca galustele vor fi tari dupa fierbere. Numai in cazul in care aluatul este extem de umed, mai putem adauga maxim 1 lingura cu faina.
Tinem aluatul in palma si punem o lingura din umplutura, apoi adunam marginile aluatului peste umplutura si formam gombotii care vor fi putin mai mari decat cei cu prune.
Galustele le-am pus intr-o sita, apoi in apa care deja clocotea.Se lasa sa fiarba pina se ridica la suprafata, cam 7-10 minute sa se faca si interiorul.
Scoatem galustele cu paleta si le tinem la cald pina le servim.
Pregatim sosul.Untul il punem la topit , adaugam amidonul, mustarul si invartin incet, punand si cate o lingura cu iaurt,pina il punem pe tot.Adaugam pasta Wasabi, ghimbirul razuit , mararul si condimentam.
Servim cate doua galuste calde, cu sos deasupra.
Pofta mare sa aveti ! Sper sa va placa galustele mele...
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise