Galuste picante cu sos de ghimbir si marar

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Galuste:
  • 600 g cartofi fieri
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • Umplutura:
  • 300 g carne tocata curcan
  • 100 g salam picant
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • Sos :
  • 300 g iaurt
  • 50 g unt
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura amidon
  • pasta Wasabi
  • 3-4 cm ghimbir
  • marar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Sa nu credeti cumva ,ca aceste galuste, se pot manca doar dulci,cu prune sau mai stiu eu cu ce gem...

Pot fi si sarate, picante asa cum le-am facut eu, cu carne si sos.

Facem prima data aluatul - iese foarte fraged si pufos. Cartofii fierti ii pasam cu blenderul, apoi se amesteca manual inca calzi cu faina, ouale, piper si sarea,dupa care se lasa sa se odihneasca.

Ardeii si salamul le taiem cubulete mici si le amestecam cu carnea tocata, oul ,patrunjelul verde si le condimentam, apoi amestecam pina se omogenizeaza. Si umplutura este gata.

Cu miinile infainate formam galustele.Nu va sfatuiesc sa adaugati mai multa faina pentru ca galustele vor fi tari dupa fierbere. Numai in cazul in care aluatul este extem de umed, mai putem adauga maxim 1 lingura cu faina.

Tinem aluatul in palma si punem o lingura din umplutura, apoi adunam marginile aluatului peste umplutura si formam gombotii care vor fi putin mai mari decat cei cu prune.

Galustele le-am pus intr-o sita, apoi in apa care deja clocotea.Se lasa sa fiarba pina se ridica la suprafata, cam 7-10 minute sa se faca si interiorul.

Scoatem galustele cu paleta si le tinem la cald pina le servim.

Pregatim sosul.Untul il punem la topit , adaugam amidonul, mustarul si invartin incet, punand si cate o lingura cu iaurt,pina il punem pe tot.Adaugam pasta Wasabi, ghimbirul razuit , mararul si condimentam.

Servim cate doua galuste calde, cu sos deasupra.

Pofta mare sa aveti ! Sper sa va placa galustele mele...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise