Apa se pune la fiert impreuna cu sarea ,se torna peste fulgi si se amesteca pana absoarbe apa (vor ramane si fulgi care nu se dizolva, dar in nici un caz sa nu se mareasca cantitatea de apa) presar cu cele 2 linguri de pesmet fin si las sa se raceasca, adauga uleiul si oul putin batut apoi faina ( eu las 1-2 linguri deoparte ) daca mi se pare ca este mai moale alutatul numai atunci adauga si restul de faina.
Se framanta aluatul din care se face un sul mai gros, se taie bucatele cu care se invelesc prunele, apoi se tavalesc prin faina si se pune in apa clocotita, cand incepe sa clocoteasca din nou se reduce focul se se fierb cam 5 minute, daca observam ca icepe sa crape aluatul la fiert oprim focul si cu o paleta se scote in strecuratoare, eu las un pic, pana absoarbe apa (nu sunt lucioase galustele, nu le clatesc cu apa rece ca se strica forma si absorb multa apa.
Se tavalesc prin pesmet prajit in putin ulei sau unt.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise