Cartofii spalati se fierb in coaja, in apa sarata,se curata si se zdrobesc inca calzi.Cand s-au racit se amesteca cu toate ingredientele pentru aluat si se imparte in 2 parti egale.
Se ia o bucatica de aluat si se pune la fiert.Daca este prea moale, inseamna ca aluatului i se mai adauga faina, daca este prea tare, aluatul se framanta cu putina margarina.
Se spala capsunile, se curata de codite si se lasa la scurs.Se trec apoi prin zahar amestecat cu scortisoara.
Pe o planseta infainata se pune aluatul,se intinde cu o grosime de 1 cm. si se taie in bucati de 6-7 cm.In fiecare bucata se pune cate o capsuna si , cu mainile infainate, se fac galustele , pe care le punem in apa clocotita.Cand se ridica deasupra apei,(dupa 2-3 minute) le scoatem le scurgem bine si le punem in tava , in care, in prelabil, s-a rumenit pesmetul in unt sau margarina pentru gatit.
Se presara zahar amestecat cu scortisoara si le servim cu sosul de capsuni.Pentru sos, se spala capsunile, se curata de codite ,apoi , impreuna cu zaharul si vanilia se turmixeaza.Se adauga 1 dl.apa si se fierb impreuna pana dau in clocot.
Pentru aluat sa se foloseasca cartofi vechi, cei noi nu sunt buni.
Se pot face galuste in cantitati mari, pentru ca se pot congela.La fel se pot face galuste cu caise sau piersici.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise