Galatopita reinventata

Se amesteca intr-un vas, pe foc, laptele, apa, un praf de sare, zahar si gris.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana cu lapte
  • 1 cana cu apa
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri gris
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas, pe foc, laptele, apa, un praf de sare, zahar si gris; cand incepe sa se ingroase, se da vasul deoparte si se lasa sa se raceasca, se adauga vanilia, scortisoara, iar dupa ce s-a racit bine, ouale batute.

Dupa omogenizare, se rastoarna in forme mici sau o forma mare, unse cu foarte putin ulei si se lasa la cuptor 20 min, pana se rumenesc.

Se rastoarna pe farfurii individuale, se orneaza cu topping de fructe de padure din comert si cateva fructe deasupra.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise