Chiftelute asiatice

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de carne amestec vita si porc
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 morcov mare
  • o jumatate de legatura de patrunjel
  • 2 oua crude
  • o felie paine veche
  • sare
  • piper
  • bete pentru frigarui
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Carnea tocata se pune in tocatorul de la robotul de bucatarie, inpreuna cu condimentele, cu ceapa verde taiata mare si cu morcovul feliat. Se amesteca la viteza mare, pana se obtine o compozitie relativ uniforma, in care bucatile de morcov si ceapa sunt abia vizibile.

Se scoate compozitia din vasul robotului cu o spatula si se pune intr-un bol, unde se adauga ouale crude si painea veche inmuiata in apa si bine stoarsa. Compozitia se omogenizeaza si se mai asezoneaza cu sare si piper daca este nevoie.

Din compozitia astfel formata, se iau portii potrivite in mana umezita cu apa sau unsa cu ulei si se formeaza batoane de forma micilor, dupa care se trece prin ele, de-a lungul, cate un betisor de bambus destinat frigaruilor, astfel incat de fiecare parte a compozitiei sa ramana cate 2-3 cm de lemn (la varf mai putin decat la baza). La nevoie betele se scurteaza pentru a fi mai usor de manevrat.

Intr-o tigaie se incinge ulei iar chiftelutele se prajesc, avand grija sa le intoarceti pe toate partile pentru a se patrunde uniform. Cand sunt gata se scot pe servetele absorbante si se servesc imediat cu garnitura de orez.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise