Gaina rasol

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 găină potrivit de mare
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1-2 cepe
  • 2 boabe ienibahar
  • 1 foaie de dafin
  • 3-4 cartofi
  • 3 l apa
  • sare

Mod de preparare

Găina curăţată şi spălată, se punela fiert la foc mic într-o oală cu 3l de apă. Se spumează. Între timp se curăţă şi se adaugă zarzavatul, ceapa, ienibaharul, foaia de dafin şi sarea. Se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic până ce găina este aproape gata. Atunci se adaugă şi cartofii tăiaţi jumătăţi şi se lasă să fiarbă foarte încet până ce sunt gata. Se scoate găina, se taie frumos în bucăţi, se aşază pe farfuria de servit, se garniseşte cu cartofii fierşi, morcovul ţi ţelina tăiate felii lunguieţe. Se stropeşte cu câteva linguri din zeama în cere a fiert. Se serveşte după gust cu lămâie sau oţet, hrean sau mujdei de usturoi.

Poftă bună!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise