Fursecuri pentru Mos Craciun

Amestecam untul topit cu zaharul, vanilia si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru circa 50 fursecuri:
  • 65 g unt topit
  • 250 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 10 g amoniac
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie dupa gust
  • faina cat cuprinde
  • 1 lingura mare de cacao
  • Creioane colorate din zahar pudra

Mod de preparare

Amestecam untul topit cu zaharul, vanilia si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam pana obtinem o coca usor de intins.

Impartim in 3 parti egale, iar o parte o amestecam cu cacaoa si framantam pana obtinem un aluat omogen.

Intindem aluatul pe masa de lucru de circa 1 cm grosime si decupam formele specifice sezonului :)

Putem combina culorile sau sa le folosim separat!!!

Asezam formele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem circa 20 minute la 180°C sau pana devin usor aurii.

Cand sunt gata, ii lasam sa se raceasca, apoi va puteti pune copilasii la treaba :)

Coloram fursecurile dupa imaginatia fiecaruia.

Fursecurile se pastreaza in cutii metalice, inchise ermetic!

Fetita a facut cateva fursecuri special pentru Mos Craciun :x

Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise