Se cerne faina intr-un castron, se face la mijloc o scobitura si se pun ouale.
Se adauga zaharul, sarea si 18o g unt, in bucatele, peste faina.
Se amesteca mai intai cu o lingura de lemn, apoi se framanta bine totul si se da la frigider o jumatate de ora ca sa se odihneasca.
Se scoate din frigider si se fac bilute cu diametrul de cca 3 cm.
Cu degetul se face (se apasa) o scobitura in mijlocul fiecarei bilute. Scobiturile se umplu cu gem sau dulceata de ciresesi si se ung deasupra cu albus de ou batut.
Se presara deasupra migdale macinate, se aseaza in tava de la cuptor, unsa cu untul ramas, si se introduc in cuptorul incalzit.
Se lasa la cuptor 15 minute la 220°. Se scot si se lasa la racit.
Trebuie sa iasa in jur de 3o fursecuri.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise