Fursecuri de Paste

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri de Paste

Ingrediente

  • * 200 gr unt
  • * 100 gr zahar pudra
  • * 1 plic zahar vanilat bourbon
  • * 2 lingurite esenta de alune de padure
  • * 1 ou
  • * 400 gr faina
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • * 50 gr sirop de ciocolata pentru deserturi
  • * 50 gr cacao

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 190⁰C.

2. Intr-un vas, se bate untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat bourbon si esenta de alune de padure.Se adauga oul si se amesteca.Intr-un alt vas, se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu apoi se inglobeaza in amestecul cu unt, amestecandu-se pana cand se obtine un aluat.Se imparte aluatul in jumatate, iar intr-una din jumatati, se incorporeaza siropul de ciocolata si cacaoa.

3. Se intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si se decupeaza diferite forme specifice Pastelui.Se dau fursecurile la copt 10-15 minute pana cand au inceput sa se rumeneasca pe margini.Se lasa sa se raceasca apoi se decoreaza dupa fantezia fiecaruia.

http://lauradfood2.blogspot.com/

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise