Fursecuri cu portocale

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 1 portocala intreaga
  • 1 galbenus
  • coaja de portocala glasata sau din dulceata

Mod de preparare

Puneti intr-un castron faina, untul, zaharul , sarea, coaga proaspata de portocala, tocata cat mai marunt si jumatate din sucul portocalei.

Amestecati si framantati bine pana se obtine un aluat omogen si fin.Lasati aluatul sa se odihneasca 1h.

Intindeti cu sucitorul o foaie groasa de 1/2 cm.Taiati in forma de pesmeti. Ungeti fiecare patratica cu ou batut si puneti in centrul fiecarei bucati coaja de portocala glasata sau din dulceata.

Coaceti la foc bun (cca 200-220 gr C), 20-25 min.

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise