Fursecuri cu nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g miez de nuca,
  • 200 g unt,
  • 100 g zahăr pudră,
  • 300 g făină,
  • 3 ouă,
  • 2 pachețele de zahăr vanilat,
  • 50 g ciocolată de menaj,
  • 1 praf de sare.

Mod de preparare

Măcinăm 150 g nucă. Punem la fiert untul, zahărul și zaharul vanilat, la foc mic (eu folosesc o oală cu fund dublu) și amestecăm până compoziția devine omogenă. Când compoziția devine moale, oprim focul, adăugăm praful de sare și amestecăm rapid.

Adăugăm pe rând si ouăle, amestecăm, după care încorporăm făina și nuca măcinată. Amestecăm până obținem un aluat omogen.

Formăm fursecuri cu poșul, în tava neunsă. Punem pe fiecare fursec o bucățică de ciocolată și un miez de nucă.

Coacem (în partea de sus a cuptorului) timp de 15 minute, la 180-200 de grade.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise