Fursecuri cu nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 150 gr margarina Rama
  • - 100 gr zahar
  • - 3 galbenusuri
  • - 250 gr faina
  • - 50-60 gr nuci macinate
  • - 2 linguri de esenta rom
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - un varf cutit sare

Mod de preparare

Zaharul se freaca cu margarina, pana devine o spuma, apoi se adauga galbenusurile pe rand, esenta de rom, zaharul vanilat, sarea, 40 gr nuci si ultima, faina in ploaie. Se framanta bine, aluatul format se baga la frigider, timp de 30 minute. Aluatul se imparte in bilute egale, cam cat o mingie de ping-pong, apoi se aplatizeaza, dar nu foarte mult. Se pun pe o tava unsa cu margarina Rama si tapetata cu faina. Se tin la cuptor circa 30 minute. Inainte cu 15 minute sa le scoateti, asezati pe suprafata fiecarui fursec, cateva nuci pisate. Mai pueti adauga, daca doriti, dupa coacere putina miere de albine. Asa devin si mai delicioase, va garentez! Pofta buna!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise