Măruntim ciocolata şi o topim, la foc mic, cu 50 g de unt, amestecând bine. Luam de pe foc, adaugăm zahărul şi continuăm să amestecam câteva minute, ca să se dizolve. Incorporam oul şi esenţa de vanilie.
Amestecam 110 g de făină, cacao, un praf de sare. Turnam amestecul peste compozitia de ciocolată şi omogenizam. Adaugam si bicarbonatul stins in otet.
Incălzim cuptorul la 160 grade C. Tapetam o tavă cu untul şi faina rămase. Luam cu ajutorul unei linguri din compozitie şi modelam biluţe mici, apoi le presam usor si asezam in scobitura o bucatica de ciocolata si un sambure de nuca.
Se coc 20 de minute în cuptorul preîncălzit până când suprafaţa s-a întărit .
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise