Fursecuri cu martipan si fistic

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr faina, 75 gr unt, 1 ou, 100 gr zahar, 1/2 lingurita bicarbonat, un praf de sare, 1 lingurita esenta de vanilie, coaja rasa de la o portocale, 250 gr martipan, 50 gr fistic neprajit si macinat, 2 albusuri
  • Reteta de martipan o gasesti aici: http://www.myfancycake.com/2011/12/martipan.html

Mod de preparare

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina.

Framantam bine si mai adaugam cate o lingura de faina (daca este cazul) pentru a obtine un aluat nelipicios.

Lasam aluatul la frigider 1 ora.

In acest timp pregatim umplutura: framantam martipanul cu albusurile de ou si cu fisticul.

Intindem o foaie groasa de 30 mm si intindem umplutura, apoi rulam. Lasam rulada la rece de seara pana dimineata apoi o taiem felii.

Coacem fursecurile la 170 grade Celsius timp de 30 minute sau pana obtine o culoare aurie.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise