Fursecuri cu lamaie

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu lamaie

Ingrediente

  • 250 gr unt (sau margarina Rama cu unt)
  • 180 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 440 gr faina alba
  • In plus: zahar tos + zahar pudra pentru tavalit fursecurile

Mod de preparare

Intr-un bol mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand cate un ou si mixam dupa fiecare, apoi coaja si sucul de lamaie si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Dam bolul la frigider aproximativ 2 ore.

Pregatim doua farfurii si punem intr-o farfurie zahar tos si in cealalta zahar pudra.

Scoatem bolul cu aluat din frigider si cu o lingurita luam din aluat si cu mana formam bile pe care le tavalim mai intai prin zaharul tos si apoi prin zaharul pudra.

Asezam bilele lasand distanta intre ele (vor creste destul de mult) intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 15 minute.

Le scoatem din cuptor si din tava si dupa ce s-au racit le putem pune in cutii metalice.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise