Fursecuri cu ghimbir

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 400 g faina
  • coaja de portocala taiata cubulete fine
  • un varf de cutit de sare
  • 2 linguri mari zahar tos
  • Ghimbir proaspat, dat prin razatoarea mica
  • Ghimbir confiat
  • 2 linguri de bicarbonat alimentar
  • 2 linguri mari zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Am folosit faina 650, Clever, unt de masa Clever, zahar tos Margaritar, bicarbonat si zahar pudra vanilat dr. Oetker.

Am frecat untul, am adaugat faina, sarea, ghimbirul proaspat, zaharul tos, , bicarbonatul si coaja de portocala exact in ordinea enumerata. Am framantat tot timpul cu faina multa pe masa de lucru, pentru ca aluatul este sfaramicios, pana s-a strans tot ca o bila. Am dat la rece 1 ora obligatoriu. Am intins o foaie, tot cu faina sub ea si pe sucitorul din lemn, si am decupat-o cu diferite forme de fursecuri. Am pus in mijlocul lor ghimbir confiat (l-am luat de la Selgros), taiat cubulete. Le-am pus la copt, in cuptorul preincalzit, la foc iute. Atentie! Ele se coc foarte repede. Se considera coapte atunci cand se intoarce un fursec, pe spate este maroniu. Ele trebuie sa ramana deshise la culoare deasupra.

Se scot din cuptor, se lasa la racorit apoi se pudeaza cu zahar vanilat.

Se pastreaza fara zahar pudra in cutii de carton.

Sunt excelente dimineata la cafea , seara cu un ceai.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise