Fursecuri cu gem si nuca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 200 gr unt
  • - 100 gr zahar
  • - 1 lingura smantana
  • - 1 galbenus
  • - 300 gr faina
  • - 1 lingurita rasa praf de copt
  • - 1/2 lingurita pudra de vanilie Bourbon
  • - gem de fructe (dupa preferinta)
  • - nuci/alune/migdale tocate

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine ca o spuma, adaugam smantana, galbenusul de ou, pudra de vanilie si continuam sa mixam la viteza mica pana la omogenizare. Incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, formam o bila si incepem sa rupem din ea cate putin. Formam bilute mici pe care le dam prin nucile tocate si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. In mijlocul fiecarei bilute formam o gaura (eu am folosit fiola de la pudra de vanilie, deoarece are fundul rotunjit :D, dar puteti folosi orice altceva usor rotund) si umplem cu gem (atentie la ce fel de gem folositi, trebuie sa fie foarte gros, altfel va curge in timpul coacerii...daca nu aveti de casa, va recomand gemurile Raureni).

Dupa ce am umplut toate fursecurile dam tava la cuptorul preincalzit pentru circa 15-20 minute sau pana devin aurii.

Daca va puteti abtine sa nu le papati pe toate sau daca faceti mai multe portii sa stiti ca pot fi pastrate pana la 10 zile in cutii metalice bine inchise.

Pofta Buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise