Fursecuri cu gem

Reteta de fursecuri cu gem. Cum prepari fursecuri cu gem reteta rapida.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru cca 30 buc
  • 225 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • 225 g faina
  • 50 g amidon alimentar (din porumb)
  • un pliculet zahar vanilat
  • Umplutura
  • 25 g unt
  • 2 linguri de gem de afine sau alt gem la alegere

Mod de preparare

1.Se bate cu mixerul untul moale (la temperatura camerei) cu zaharul, pana se obtine o crema pufoasa. Se adauga esenta si faina amestecata cu amidonul si cernuta. Din aluatul obtinut se modeleaza mici bilute, de marimea unei nuci care apoi se aplatizeaza cu furculita, lasand urmele dintilor deasupra.

Se aseaza intr-o tava si se da la cuptor cca 12-15 minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade C

Se lasa sa se raceasca pe un gratar apoi se ung cu gemul de afine frecat un pic cu untul moale si se unesc cate doua. Se pudreaza un pic cu zahar vanilat si se dau 15 minute la frigider.

Se pot servi ca desert sau ca mic dejun alaturi de o cescuta de lapte sau ceai. Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise