Fursecuri arăbeşti cu nucă de cocos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou întreg, 1 gălbenuş, 1 lingură apă, 120 ml ulei, 120 g zahăr, o jumătate linguriţă rasă de praf de copt, vanilie, 300 g făină
  • Pentru „finisaj“: 1 borcănel de gem de caise, 150-200 g fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare

Se amestecă ouăle cu o lingură de apă, se adaugă zahărul şi vanilia şi se bate totul foarte bine. Adăugaţi uleiul şi mixaţi totul bine. Adăugaţi făina amestecată cu praful de copt. Aluatul obţinut trebuie să fie potrivit de tare, ca să-l puteţi modela. Cu mâinile unse cu puţin ulei, din aluat se formează biluţe de aproximativ 3 cm diametru şi se aşază la distanţă pe hârtia de copt întrucât fursecurile cresc la coacere. Ele se coc în cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade Celsius. Când sunt gata se scot din cuptor. Când se răcesc se aşază pe un platou.

Pentru „finisare“ trebuie să încălziţi puţin gemul de caise. Eventual amestecaţi-l puţin cu mixerul, ca să sfărâmaţi bucăţelele de fructe. Fursecurile reci se vor da prima dată prin gem, iar apoi prin nucă de cocos. Se servesc după câteva ore (5-8 ore) când de la gem se vor înmuia şi vor deveni pufoase.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise