Fursecuri

Se face o coca din ingredientele de mai sus, se imparte coca in 4-5 parti si se pun 30 de minute la frigider.

Timp pregatire
125 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 g faina
  • 500 g zahar
  • 500 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 300 g ciocolata cuverture
  • bombonele pentru decorat.

Mod de preparare

Se face o coca din ingredientele de mai sus, se imparte coca in 4-5 parti si se pun 30 de minute la frigider.

Se scoate cate o bucata, se intinde coca de cam 2 cm grosime. Se decupeaza apoi in diferite forme si se asaza in tava pe hartia de copt. Se coc la 160 - 180 grade C. Prima tura cam 10 minute, apoi urmatoarele ture 8 minute. Dupa ce s-au racit, se topeste ciocolata cuverture in bain marie, se ung fursecurile cu ciocolata si se dau prin bomboane. Sunt mult mai gustoase daca se depoziteaza cateva zile intr-o cutie de metal!

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise