Furnicar

Punem untul/margarina in bol si mixam.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina care creste singura
  • 250 gr unt sau margarina
  • 440 gr zahar
  • 4-5 oua
  • 260 ml lapte
  • vanilia
  • 1 lingurita coaja de portocala si lamaie ( eu am amestecat si o pastrez in borcan in frigider)
  • 100 gr fulgi de ciocolata
  • 2 linguri marmelada de capsuni
  • 100 gr nuca de cocos
  • zahar pudra

Mod de preparare

Punem untul/margarina in bol si mixam, adaugam zaharul si ouale, unul cate unul. Mixam pentru 3 minute. Adaugam laptele, faina, vanilia si coaja de portocala cu lamaie si amestecam usor.

Amestecam fulgii de ciocolata cu marmelada de capsuni si nuca de cocos si cu lingura, punem in compozitia de chec fara a amesteca.

Ungem doua tavi cu unt (23 x 13 cm) punem compozitia de chec in ambele tavi. Preincalzim cuporul la 180 de grade C si coacem o ora. Lasam checurile sa se raceasca in tavi, pentru 10 minute. Apoi punem pe farfuria si pudram cu zahar pudra. Pofta buna!

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise