Fudulii de curcan cu praz

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g fudulii de curcan
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1 buc praz
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • ulei de masline
  • sare/piper/curcuma
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Fuduliile se pun intr-un castron cu apa rece, pentru a se spala bine si se curata de pielite.

Se pun intr-un ceaun cu ulei de masline, se lasa cateva minute sa se prajeasca, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul strivit si morcovul taiat rondele.

Se mai stropeste cu putin ulei de masline, iar dupa circa 3-4 minute se pune vinul alb si se lasa la foc mic pana se evapora alcoolul.

Se pune apa cat sa acopere, se lasa sa fiarba cam 15 minute dupa care se pune toata compozitia intr-un vas termorezistent sau de ceramica, se pune prazul taiat rondele, piper si curcuma.

Se da la cuptor pentru 15 minute.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise