Fructe de mare picante la gratar

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr caracatita, spalata si tocata
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • 1/2 lingurita chili
  • 2 lingurite piper rosu, zdrobit
  • Pentru vinegreata:
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 4 fire ceapa verde tocata
  • 1/2 ardei iute tocat
  • 1-2 lamai, zeama
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Tamponeaza caracatita cu hartie absorbanta si presara sare, chili si piper.

Marunteste in tocator electric ingredientele pentru vinegreata. Potriveste gustul de sare si piper. Incinge gratarul la maxim.

Frige caracatita 2-3 minute pe fiecare parte pana cand se face rumena bine apoi taie bucati mici. Se serveste pe platou stropita cu vinergeata.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise