Friptura lui ALY

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 felii (800 gr) cotlet de porc (sau ceafa de porc)
  • 4 felii slanina afumata
  • 2 cepe mari
  • ulei
  • sare, piper, oregano
  • vin rosu

Mod de preparare

Feliile da slanina se cresteaza pana la piele ( ca degetele) si se prajesc. Scoatem slanina din tigaie si in grasimea obtinuta prajim cepele taiate rondele.

Cand sunt prajite bine le scoatem si pe acestea si le punem deoparte pt ca le vom folosi inpreuna cu feliile de slanina prajita pentru ornat. In untura slaninii aromata cu ceapa , prajim ambele parti a feliilor de carne (este foarte important pentru ca fibrele carnii se inchid astfel si in timpul fierberii ce urmeaza, zeama carnii ramane in interior si devine mai gustos, sa avem grija sa nu intepam carnea cu furculita).

Cand sunt prajite toate feliile de carne le punem sau intr-un vas sub presiune sau intr-o oala normala in care avem un capac care intra in oala ( chiar peste carne) si un altul peste oala, pentru ca astfel carnea de vita fierbe mai repede.

Punem si zeama in care am prajit carnea, sare, piper si oregano in belsug. Punem vinul rosu si apa peste carne cat sa o acopere. Inchidem vasul sau punem cele doua capace si o punem la fiert, timpul de fierbere cam variaza depinzand de fragezimea carnii.

Daca lihidul scade mai adaugam vin si apa pana carnita devine moale, si se formeaza un fel de sos din vin. Cand se serveste se stropeste cu sosul obtinut, se pun feliutele de slanina prajita deasupra fripturii si se presara cu rondelele de ceapa. Noua ne place cel mai mult cu cartofi naturi cu verdeata de patrunjel, si cu un vin rosu bun, de exemplu Shiraz sau Pinot noir.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise