Friptura inabusita de rata cu sos picant

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata
  • 70 g unt
  • zarzavat 100 g
  • un pahar de apa
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura unt
  • 3 lingurita zahar
  • 2 pahare zeama de carne
  • cuisoare
  • 100 ml vin rosu
  • sare si piper dupa gust
  • fursecuri de cartofi
  • 300 g cartifi
  • 2 oua
  • sare dupa gust
  • nucsoara
  • 5 pere
  • 50 g gem de coacaze
  • 5 feli franzela.

Mod de preparare

Rata se curata, se spala si se pune sa se friga inabusit aproximativ 90 de minute,cu sare, piper, 40 g unt, zarzavat taiat feli si un pahar cu apa.Cand este fripta se scoate osul piptului.

In sosul ramas, se adauga faina, care se rumeneste, apoi o lingurita de zahar caramelizat uscat, cuisoare si zeama de carne, se lasa sa fiarba 15 minute si apoi se strecoara si se adauga vinul rosu, intre timp se curata perele, se taie in jumatati si se fier intr-o cratita cu putin zahar si apa.Rata se transeaza apoi se asaza pe un platou.

Se garniseste cu fursecuri de cartofi preparate dein pire de cartof amestecat cu ou cu nucsoara si sare,coapte intr-o tava unsa cu unt si cu jumatati de pere aranjate pe feliile de franzela prajita in prealalbil in unt(in gaura care s-a format la pere prin scoaterea clodului se pune gemul de coacaze.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise