Punem bucatile de antricot intr-o tigaie de teflon.
Cum sa ne alegem bucata potrivita pentru a obtine o friptura gustoasa si frageda? Ce trebuie sa observam, inainte de a cumpara carnea pentru friptura. Nervurile sunt vinisoarele de grasime care inconjoara fibrele musculare si dau carnii un aspect marmorat. In timpul gatitului, nervurile se topesc si dau suculenta, fragezime si un gust deosebit si aromat carnii. Antricotul este in general, frumos marmorat, in timp ce vrabioarele sunt acoperite de un strat de grasime galben-pal.
Culoarea trebuie sa fie un rosu-inchis, asta indicand faptul ca fibrele s-au detensionat si carnea s-a fragezit. Eu am ales 4 bucati mari si nu prea groase pe care le-am lasat in frigider cateva ore stropite cu lamaie, putin otet, sare si piper, asta ca sa fiu sigura ca friptura va iesi frageda si suculenta.
Punem bucatile de antricot intr-o tigaie de teflon, cu peretii mai inalti, in care am pus ulei de floarea soarelui. Lasam sa se prajeasca pe ambele parti, cate 5 -7 minute, dupa care adaugam un pahar de apa, vegeta, usturoiul taiat rondele, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba pana scade toata apa, dar intre timp, intoarcem bucatile de antricot pe ambele parti, ca sa se gateasca. Dupa ce a scazut apa, vom mai lasa 10 minute si le scoatem pe un platou.
Pentru a obtine sosul, se adauga uleiul ramas într-o tigaie cele 3 sosuri amintite la ingrediente, otetul si jumatate de pahar de apa. Le lasam sa fiarba putin, dupa care le dam la blender, pentru a obtine un sos fin si omogen, apoi il repunem in tigaie, adaugam boabele de piper si mai lasam 5 minute sa fiarba. Daca doriti, puteti pune friptura in tigaie in sos sau puteti servi sosul separat alaturi de friptura. Pentru ca noua ne place friptura in sos, am pus-o din nou in tigaie si am mai lasat-o inca 7 min, la foc mic, pentru a capata o aroma placuta de la sos. Desigur, am servit cu cartofi natur, o salata de cruditati si muraturi.
Si acum sa trecem la prepararea cartofilor. Daca cartofii sunt noi si mici, se spala cu un burete de sarma, apoi se taie in 2 sau 4 bucati, asta depinde de marime. Daca nu sunt noi, se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare, la foc mediu, aprox. 25 minute, inainte de a stinge focul, sa-i testati sa fie fierti, dar sa nu fie moi. Ii scoateti si-i puneti la scurs, dupa care se pun intr-un bol, se presara sare si piper dupa gust. Apoi se stropesc cu uleiul de masline si se pun rondelele de unt deasupra. Cartofii fiind inca fierbinti, untul se va topi imediat, agitam bolul, astfel incat cartofii sa se acopere in intregime de untul topit. Mararul spalat si tocat se va presara peste cartofii si din nou agitam bolul. Nu invartiti in cartofi ca se sfarama. Untul si mararul vor da cartofilor un gust si o aroma deosebit de placuta.
Acum putem servi friptura, totul este pregatit. A iesit o friptura minunata, frageda sisuculenta..!
Pofta buna..!
Specific:Iordania
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise