Se spala carnea, se indeparteaza pielea si se lasa la scurs.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei .
Intr-un bol facem urmatorul amestec:mierea,zeama de lamaie ,rosmarinul si vinul.Amestecam pentru o buna omogenizare, dupa care ungem bine carnea cu acest amestec iar ce ramane turnam in tava.Odata cu friptura pregatim si garnitura.Cartofii se spala,se curata si se taie in sferturi.Se stropesc cu putin ulei ,se condimenteaza cu sare ,piper si rosmarin si se azeaza in tava in care avem carnea. impreuna cu cateva felii de lamaie.
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru circa 45 min. dupa care indepartam folia si mai tinem la cuptor pana cand totul este bine rumenit si facut.Din cand in cand mai stropim atat carnea cat si cartofii cu sosul din tava.
Friptura se feliaza si serveste calda ,alaturi de cartofi si ....un pahar cu vin.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise