Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vita pe care am tinut-o in frigider o ora, ungem carnea pe toate partile cu ulei sare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită intreagă (mușchi)
  • 4 linguri ulei
  • 50 g de unt
  • piper și sare

Mod de preparare

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm 15 min la temperatura camerei.

Punem tigaia să fie incălzită si adăugăm carnea pe care o rumenim pe toate părțile până prinde o crustă, apoi o punem in cuptor și adaugăm zeama peste carne.

Punem pentru 30 min cu 180 de grade C sau cu termometru de carne cu interiorul să fie de 60-65 de grade C pt a o scoate gata făcută bine.

Scoatem când e gata, o acoperim cu o foaie de hărtie de copt și o lăsăm să se odihnească 15 min. Apoi o feliem cum vrem pt a o servi cu salate, in sandwich-uri.

Poftă bună!

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise