M-am hotarat sa postez aceasta reteta, dupa ce am cautat, in zadar, una care sa semene cu ce am dorit eu sa fac. Am pus mana pe tel. si am sunat-o pe mama. Am rugat-o sa-mi spuna cum facea ea friptura "aia buna" pe care o mancam cu piure de cartofi. Apoi m-am pus pe treaba:
- am spalat un pic snitelele, le-a batut usor si le-am condimentat cu cimbru, delikat, sare si piper dupa gust.
- am pus bucatile de carne impreuna cu doua lingurite de ulei si vinul alb, la fiert, intr-o cratita mai adanca. Am lasat carnea pe foc, cam 3 ore.(cred ca am nimerit un "vitelus"cam batran :)) )
Cu 10 minute inainte sa opresc focul, am luat un castronel, am pus lingurile de bulion, lingurita de zahar, un praf de sare si doua polonice de zeama de la carnea fiarta.
Amestecam bine si gustam un pic sa ne asiguram ca este perfect, apoi turnam continutul peste carne si mai lasam pe foc 5-10 minute.
Este indicat sa o serviti cu piure de cartofi. E o nebunie! Pofta buna!
Din pacate insa, a fost "devorata"mult prea repede si nu am apucat sa o pozez asa cum as fi dorit!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise