Friptura se pregateste astfel:
Carnea se pune in apa cu condimente adica cu vegeta, piper, busuioc si se lasa pentru 3 ore la frigider. Apoi se da la fiert cam o ora .
Apoi se curata legumele, se spala si se taie si jumate din ele se pun in vasul de yena uns cu ulei, apoi se taie carnea felii si pe deasupra se pune piper, sare, busuioc, oregano si apoi celelalte legume care au rama. Se pune vinul si putina apa, se acopera tava cu staniol si se da la cuptor vreo 3 ore in functie de carne. Spre sfarsit se mai adauga putin vin.
Piureul se face altfel:
Se curata, se spala cartofii si se taie rondele, se pune putina sare si cei 3-4 catei de usturoi. Se lasa sa fiarba, se scurge apa, apoi apoi se zdrobesc cartofi, apoi se pune uleiul, sare si laptele. Se amesteca bine, apoi se poate servi.
Pofta Buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise