Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi ( din cei mici)
  • 1 kg carne vita proaspata
  • 200 gr arpagic
  • cateva fire usturoi
  • 1 cana vin
  • condimente friptura
  • dafin
  • ulei masline
  • condimente cartofi
  • 1 cana apa

Mod de preparare

Spalam carnea, o taiem cuburi.

Luam un vas termorezistent sau o tava, asezam carnea, presaram un pic de sare cu condimente, turnam vinul si punem un pic de ulei masline.

Curatam usturoiul si il spalam. Asezam cateva fire peste carne. Punem cateva foi dafin.

Cartofii ii curatam si ii spalam in apa rece. Arpagicul il curatam si il spalam, il curatam de codite.

Peste carne, asezam cartofii si arpagicul. Presaram sare cu condimente, taiem cateva fire de usturoi, punem 2-3 linguri ulei de masline peste ei.

La sfarsit turnam in marginea vasului, o cana cu apa.

Asezam capacul formei de copt si dam la cuptor, la foc mare pentru vreo 30 minute, apoi lasam la foc mediu spre mic, timp de vreo 1 ora.

Scoatem capacul, si mai lasam 20 minute la foc iute iar, cat sa se rumeneasca bine.

Servim cu castraveti in otet sau muraturi, sau usturoi verde.

carnea sa fie de vitel, sa fie frageda.

cartofii sa ii spalati bine.

arpagicul copt iese o nebunie.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise