Carnea de rata curatata, spalata, se maseaza cu untura amestecata cu sare,,piper, nucsoara, enibahar, cimbru, macinate. Se lasa sa stea o ora la frigider, dupa care se rumeneste pe ambele parti. Adaugam ceapa, usturoiul taiate felii, condimentele boabe si foaia de dafin, felii de portocala, o ceasca de apa si dam la cuptor. Periodic intoarcem pe cealalta part. Daca e nevoie, mai adaugam apa. Cand carnea este aproape patrunsa, adaugam vinul.
Dupa ce carnea e facuta bine, se ia la o parte, se strecoara sosul ramas, se adauga fructele congelate si putin vin, pentru 5 minute pe foc.
Servim friptura cu garnitura de orez sau piure de cartofi si sosulde fructe pregatit Este un deliciu
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise