Friptura de rata cu portocale

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rata
  • 4 portocale
  • 50 gr unt
  • 1 pahar vermut
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cureti rata, o speli si o umpli cu felii de la 2 portocale fara samburi.

Sarezi, ungi rata cu unt, o pui intr-o tava la cuptor sa se fragezeasca si sa se rumeneasca.

Separat, cureti o portocala de coaja, o tai felii sau bucati cat mai mici si o asezi in tava. Din cand in cand ungi rata cu zeama din tava. Cu 15 minute inainte de a scoate friptura, o stropesti cu vermut.

Rata fripta o tai bucati si o asezi pe mijlocul unui platou.

De jur imprejurul ratei asezi felii de la portocala ramasa si torni sosul ramas de la friptura.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise