Friptura de rata cu masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -pieptul si copanele de la o rata de aprox.2 kg -2 cepe tocate marunt -1 morcov ras pe razatoarea mica -200 gr. masline cu sau fara samburi -3/4 litru suc de rosii -100 ml. ulei -100 ml.vin -sare
  • piper
  • concentrat de legume
  • 2-3 foi de dafin -patrunjel verde tocat marunt

Mod de preparare

Se spala bucatile de rata,se presara cu sare si piper si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei,adaugandu-se si o cana de apa.Se da la cuptorul incins.Intre timp,ceapa tocata marunt se caleste pe foc in ulei,pana devine aurie.Se aduga morcovul ras,sucul de rosii,vinul,maslinele crestate si condimentele.Se da totul in cateva clocote. Dupa ce bucatile de rata s-au facut pe jumatate,se toarna peste ele amestecul cu masline si se mai da la cuptor aprox.3/4 ora.Cand este gata,se presara cu patrunjel verde si se serveste simpla sau cu garnitura de piure.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise